May 9, 2023, 6:14 PM

Поклон пред българската книжнина 

  Poetry » Civilian
179 1 0

Блажен е нашият човешки род,

творец на буквите от памтивека.
Той в мрака винаги е търсил брод,
за да възкръсне знанието в човека.

 

Блажени са творците на език,
достигнал необятна земна шир.
Потомци на народ горд и велик,
ваятели на българския мир.

 

Блажени сме, че пазим райски плод
от делото на цял един народ
и носим името на славен род,
не свел глава по пътя към възход.

 

Блажени сме, че носим силен дух,
непоклатим пред трудности безчет.
Не ще го спре бушуващ тътен глух
заветния ни устрем за разцвет.

 

Че българското слово ни крепи,
разпръсква необятна светлина.
Славянството дълбок поклон дължи
на българската свята книжнина.

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??