Apr 14, 2013, 8:04 PM

Полет над кукувиче гнездо 

  Poetry » Other
380 0 1

От моя прозорец се вижда гората

на Витоша близка, скалистият връх.

Прелита стремглаво на гълъби ято,

подава главицата нарцисов стрък.

 

Покрила бе зимата всичко във бяло.

Студът бе сковал и рекичката в лед.

Но духна южнякът, природата цяла

смени си декора на юноша блед.

 

А слънцето грейна и тук, на балкона.

Покри се в зелено и дворът, смутен

от пряко минаваща жива икона

и кучета гладни – за хапка от мен.

 

Кръвта пролетта закопняла раздвижи

и с ятото гълъби литвам и аз

забравил за всичките болки и грижи.

Гнездото-количка оставям на вас!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??