Пред къщчо, на пейчо
седи Олелейчо
и гледа капчучка
как свири с дудучка.
На цветчо калинчо
звъни с мандолинчо
и мух с тротинетка
надува тромпетка.
Оркестърчо с име
и лете, и зиме
цял ден репетира
за празник ефирен.
И цял свят се радва
на мравчова сватба,
че взел си е булка –
мома Истанбулка.
6.01.2019
© Мария Димитрова All rights reserved.