Jan 21, 2010, 12:50 AM

Полудях 

  Poetry » Phylosophy
1137 0 10

ПОЛУДЯХ

 

Да – полудях!

Не искам и да чуя

какво говорят другите за мен!

Бях тих и кротък,

бях и много буен.

Но полудях!

И вече съм спасен!

И луд, и буен,

тих и много кротък -

над мене никой няма вече власт.

И, предпочел смъртта си пред живота,

макар и жив,

аз мъртъв съм за вас...

Живот в смъртта

и смърт в живота има.

И аз го знам.

Защото полудях!

До смърт раздавах, а сега ще взимам,

защото полудях! И нямам страх!

И пак без страх

се вглеждам във живота!

За мене той е равен на смъртта.

„Нормалните” умират без охота.

Но лудите... избират вечността...

© Георги Ванчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??