Feb 24, 2008, 7:18 AM

Понякога наричат ме дете... 

  Poetry
537 0 4

Чувствам се така безгрижна,
лекомислена, жадна за още...
Понякога наричат ме дете,
но не живее ли по едно във всяко човешко сърце?

 

Бягам от сънищата, а даже не ги помня,
просто страх ме е да заспя.
Не знам какво да очаквам,
пея, скачам - просто живея...

 

Страх ме е от чудовището под леглото,
като в приказките - дано тази да е с хубав край!
Крия се втрещена под одеалото,
а чудовище може би няма?

 

Заспивам свободна, не чувам, не виждам,
но все още ужасена до смърт...
Непорасла съм,
броя звезди, вярвам във вълшебства... все още!

 

Такава съм си аз, все още малка,
и отказвам да порастна!
Понякога наричат ме дете,
но не живее ли по едно във всяко човешко сърце?

© ДиаНа Щерева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??