Nov 19, 2005, 9:39 PM

Попитай приятел 

  Poetry
906 0 1
             Когато се срещнахме бяхме деца,
             ти се усмихна и ми подаде ръка.
             Веднъж ме попита дали те обичам,
             а аз ти отвърнах със смях във очите.
             Попита приятел какво да направиш,
             а той ти каза: "усмихвай се братче".
             Погледна небето - голямо и тъжно,
             а как да се смееш в този свят, когато
             звездите плачат, а сърцето се разкъсва.
             На теб ти се плаче, а светът се смее -
             усмихвай се братче, така се по-лесно живее.
             Усмихвай се дори когато
             любимата те изостави,
             вземи си китарата и свиркай си даже.
             Такъв е светът - подъл и скучен
             и те остава сам, като бездомно куче.
             На теб ти се плаче, а светът се смее -
             усмихвай се братче, така се по-лесно живее.
             Ти си замина, замина далече,
             а мене, а мене защо ме остави.
             В този свят без любов, пълен със мъка
             аз пак те обичам, но с тъга във очите.

© Димитрина Станчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??