Sep 20, 2016, 4:35 PM

Порода "Инакомислещ" 

  Poetry » Humour, Phylosophy
728 0 3

 

Роден да бъде моделиран
от хора и предмети всеки ден!
Решил веднъж и игнорирал
отричането на понятието "МЕН".

 

Създаден, за да е машина
във механизъм тежък и жесток
към еволюция година след година
където всичко е със годност - срок.

 

Прещракал като счупена турбина,
инакомислещият е извън контрол.
Политнал като скъсана пружина,
причина за морален зъбобол.

 

Без боязън от възмездие
на царстващия с пръчка ред.
Самият той е негово премеждие -
от "безмозъчност" събудил се човек.

 

Зоват го просто - "малформация",
обратното на всякаква нормалност.

Превърнал се в ответна информация
на случващата се баналност.

 

Ако не сме свободни, то тогава
какви сме в Божиите книги?

Велики и обични Богу, но с награда
да си мълчим и да търпим вериги.

 

Мислещият днес е екстремист
според тоталния консумаризъм.

Не е ли вещоман и конформист
е с диагноза "болен от цинизъм".

Днес няма нужда да сме умни,


щом цялата ни техника е "смарт".
Дори е по-удобно и да сме без - думни,
по стъпките на следващия Вейдър Дарт.

 

© Антония Спирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??