От зли мисли се пази,
не завиждай, не мрази,
не бъди подлец и гад,
че е пълен този свят
със достатъчно такива
във нюанси черно-сиви.
А е нужна светлина,
обич и човещина,
със които да градим
свят добър, цъфтящ, любим.
11.12.2023.
© Георги Каменов All rights reserved.