Dec 20, 2009, 1:17 PM

Последната спирка на един богаташ 

  Poetry » Other
595 0 11

С парите си той всичко купи,

дори билет за Оня свят,

Безсмъртната си класа бе откупил

с надежда – връщане назад.

 

Но се оказа на последна гара

и слезе с третокласните персони –

един поет и музикант с китара

весело за нещо си говореха.

 

Огледа се безпомощно за ВИП-салони,

за верния си бодигард със автомата,

но само трима бяха днеска на перона,

на изхода Смъртта ги чакаше с печата.

 

Почувства се най-подло изигран,

без истински приятел, с милион познати,

разбра, че с векове ще броди сам

с душа, обичала единствено парàта.

 

Потъна в страх и ужас ням,

с метални зеници се свлече на земята,

а спътниците му във смях голям

не го видяха и пресякоха чертата.

© Ивон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??