Песента се прокъса
в средата -
там, където й беше сърцето.
Полетя и... увисна
от ръба на скалата;
нямо в трапа се свлече -
в гробното тихо.
Прокънтя храмът.
Изкратко изпъшка
и стихна…
като да е завинаги.
Завеса. Аплаузи.
Режисьорът се скри зад кулисите.
© Дора Павлова All rights reserved.