Jan 31, 2016, 5:40 PM

Последно желание 

  Poetry » Other
327 0 0

Жадуван край,
непоклатимо мълчание,
очи изскрящи,
мъртвешко сияние.

 

Ръце протягат
към светлината,
но все по-бързо, 
надвива ги тъмата.

 

И все по-често,
смъртта ги поглежда,
те изгубиха всяка своя надежда.

 

Мъглата пада,
но денят продължава,
а агонията тяхна се удължава.

 

И ето, че часът им настъпва,
дъх на смърт,
въздухът изпълва.

 

Поредна илюзия,
неизпълнено обещание,
смърт е тяхното последно желание.

 

И...смразяващ бриз,
въздухът изстива,
ледени сълзи земята покриват,
няма я вече самотата,
изчезна даже и тъгaта.

 

Отчаяно молят за спасение,
ще тънат вечно във забвение,
остана едничък път към ада,
гледат как звездите падат.

 

Не чувстват нищо, цветята вехнат,
а на бесилото, телата тегнат,
изпълнена бе тяхната присъда,
проклети во веки, те ще бъдат.

© Едуард All rights reserved.

Превърнало се в последствие в текст на песен :)
https://www.youtube.com/watch?v=1uPQQ-Cgonk

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??