Jul 31, 2014, 10:39 AM

Последното обичане 

  Poetry » Love
538 0 7

ПОСЛЕДНОТО ОБИЧАНЕ


Пристъпваме в красивата си есен,
понесли смело дързостта на лятото
и нежните трели на славеева песен,
и порив за летеж на птиче ято.

Защото любовта е още в нас -
най-шеметна, най-истинска! Последна!
Защото само в теб намирам аз
себе си, когато те погледна.

Защото, зная, ти намираш в мен
мечтата си за тих, уютен дом,
всеки миг да бъде споделен,
двама души и един подслон.

Не са ни нужни клетвени слова,
ни думи празни за горещо вричане.
Прекрасно знаем двамата това:
най-трайно е последното обичане!


27. 07. 2014 г.
Русе

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??