Dec 11, 2011, 11:33 AM

Постой да те погледам 

  Poetry
1288 0 29

 

Постой така.

Постой да те погледам.

Душата ми се затъжи за теб.

Забравена, объркана и бледа

те търсеше

и в студ, и в мрак, и в пек.

Долавяше те в песни чучулигови,

в клавишите на черно-бял акорд,

Откриваше те в чужди мирогледи

и в думи на любовен стихоплет.

Дочуваше те в звуците на вятъра,

във шепота на златен листопад,

а флейтата минорна на авлигите

оставяше ноктюрно-силует.

Сега си тук.

Постой да те погледам...

От жалките си пориви е уморена,

забравена, объркана и бледа...


в душата ми умря една вселена.


Но...

ти постой.

Постой да те погледам.

Ах, мога да те гледам с часове!

Забравила безкрайните си рани,

душата още търси път към теб...

 

 

 

© Анета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??