Sep 28, 2018, 5:39 PM  

Посветено на Крис и Дани 

  Poetry
584 2 3

 1.   На Крис
На никой друг, ти Крис, не приличаш.
Когато душата с гласа ти се слее,
ток по нашите вени потича.
Запази си сърцето,

        то знае да пее.

Раздавай от огъня, в който пламтиш.
Да влюбваш роден си ти всъщност.
Топлиш ни само, когато гориш,
Разпилей ни

        със своята същност.

Взимай, раздавай, люби до полуда.
А ние със тебе ще пеем и плачем.
Животът е кратък, а пътят е труден,
но с теб към върха, 

        до края ще крачим.

Не изгубвай душата! Остани сред добрите!
Славата, казват, после боляла.
Вярвай на хора само които,
живота за тебе

        биха си дали.

Пази се! Не казвай на черното бяло.
Довери се на тези, които те тачат.
Ще познаеш кои са. Те не са те предали.
Те с тебе хомота

        безкористно влачат.

Не бъди като всички!  Ти си различен!
Ти знаеш сърцата ни как да владееш.
Съхрани любовта и ще бъдеш обичан.
Това, знай, е тайната

        как да успееш.

--------------------
     2.     На Дани
Семейството, Дани, ти сам не избираш.
Това го решава само съдбата.
Но даде́ ли ти брат, като Крис, ти разбираш,
че ти дава

        второ сърце за душата.

Щом заедно двама братя вървят

и срещнат стена или пропаст незрима,

падат прегради, ледове се топят,

и граница няма

      непреодолима.

Не пускай ръката, която държиш.
Ако Крис се изгуби в пътеки незнайни.
Помогни му да може да продължи.
Обичай го силно

        и всеотдайно.

Ще срещнеш любови, които поглъщат те.
На успехи и радост ще бъдеш богат.
Но знай, без братска любов не е същото.
Най- силната обич

        е тази на брат.

Усетиш ли болка, сърцето да страда,

светлина по пътя ти даже да няма,

братската обич е безценна награда.

Път се намира,

     когато сте двама.

Две красиви душѝ, щом се слеят в едно,
и тръгнат в живота рамо до рамо,
тогава доброто идва само.
Брат като теб

        е богатство голямо.

© Valya Тodorova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • И аз не зная кои са героите ти,Валя,но зная,че такива хубави и безценни послания им даваш,които могат да се използват от всички,за да станат по-добри!!И като стих ми хареса,четях го с наслада,отдавна не съм те чела...
  • Стойко, Крис, това е Кристиан Костов, който изстреля България на второ място на Евровизия 2017 година. Тогава беше само на 17 години. 😉 Поклон пред труда и упоритостта на двете момчета. Тези стихчета ги посветих на тях, по случай рождения ден на Крис. Просто един подарък от сърце. Заслужават го! 
  • Кой е Крис?Кой е Дани? Знам само че са братя.
    Но стихотворението е написано с любов!
    Поздравления,Валя!😍
Random works
: ??:??