Oct 4, 2017, 4:42 PM

Празна кутия 

  Poetry » Love
403 0 0

Гледам пред мене –
Празна кутия,
Изпълнена само с тъга!
А всъщност пред мене
Е просто кутия
Изпразнена от жажда една!

 

Изпразнена тя от потребност,

или от ярост дори!
Била е изпълнена с нежност,  

а сега е пълна с лъжи!

 

И макар тази кутия,

да е разкъсана, дори непотребна.
Така да постъпваш с нея –
не, не е редно! 

 

Защото, ако постъпиш така с тази кутия,
как ще постъпиш с човешко сърце?
И ако не ти пука за нея ти остави я,
някой друг ще я напълни някой ден?

 

И да тази кутуя ще е точно за него,

тя ще му трябва за целия живот!
И да тази кутия е точно сърцето,
което сърце символизира любов!

© Атанас Дизов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??