Dec 30, 2011, 4:51 PM

Празнична приказка 

  Poetry » Other
601 0 1

Най-сладкият сън, блажената дрямка след него,

ръцете на мама замесват погача в сумрак,

играта на огъня тихо във стаята свети...

Сърцето ликува, че приказен празник е пак.

 

А котето, сгушено в ъгъла, мърка,

канелени облаци песен редят.

Камбанките тихо в душата подрънкват

и кучешки лай им изпраща привет.

 

Снежинките с трепет килим мек застилат,

че гост се очаква и мил, и желан,

а конският тропот вратата открива...

"Пристигнал е, вкъщи е - весел, засмян!"

 

И радостно хукват крачетата боси,

в прегръдката бащина сгушен светът...

Елхата по-празнично почва да свети

с магически ноти камбанки звънят.

 

Край масата всичките близки са сбрани

и с благодарност молитва се лей,

а Бог от далечното царство небесно

душите ни с приказна песен люлей.

 

С. Кръстева

 

 



© Силвия Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чудесен топъл стих, Силви!
    Радвам се да те видя пак
    Весело посрещане на Нова Година!
Random works
: ??:??