***
Карнавален е денят,
там отмиват
нечий спомен,
диплят срам и суета
в кучешки
елит бездомен!
Пеят просяци навред,
стичат се дръгливи старци,
бедните са тъй безчет,
че плодят се на талази.
***
Ще пируваме с крадците,
с малките им, дребни нужди,
ще прославяме дедите
без тревожните въпроси.
Ще възпитаме омраза,
пораженческо смирение
и мисловната проказа
ще ни прати във забвение!
© Бехрин All rights reserved.
пораженческо смирение
и мисловната проказа
ще ни прати във забвение!
Хората цял живот пишат трудове, а ти го каза само с 4 реда, на един дъх, като пророчество !!! Много интелигентно пишеш, много ми допада поезията ти ! Благодаря ти !