May 17, 2019, 12:16 PM

Пречупване 

  Poetry » Phylosophy
318 0 0

 

Населено е с разбирачи и пророци,

и праведници, с днешна дата фарисеи.

Въздигнати като байряци на пилони -

комедия дел арте. Иде ми да плача.

Повличат подир себе си тълпа

от ултраси и фенове, зяпачи.

Какво им става, дали не греша,

или отмерваме с потрошени броячи.

Ще скоча и проходя на ръце,

ще зажумя - да спра да се вторачвам .

Небето пак остава си небе,

  • напасва на мърлячи.

Граал не търся, нито глинено гърне.

Защо пак пренавивам смисъла.

Светликът е константа, времето тече.

Загубвам се сама във послеписа.

 

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??