Не обичам с компромати
да излагам депутати,
но надрасках два куплета
за съпругата на кмета.
В тях описвам, кака Ненка,
(моя много върла фенка)
как в ръката с тъмна бира
много яко се нервира.
Аз я срещнах в магазина
вчера в пет и половина
край стелажите с туршия,
с бира, вино и ракия,
Ненка, много ми хареса
и възбуди интереса
с чисто нови два балкона,
също като на Мадона!
Мигом взех да я съветвам,
да не пие чешко светло,
а да пробва - родно пиво,
много живо и пенливо.
Ненка, зяпна ме смутено
и напълно откровено
ми предложи, след пазара
с нея да се разтоваря
зад съседните баири
с цяло стекче тъмни бири,
и без никакви мезета
да забелим там - очета!
Аз, съвсем не се възбудих
и дори не се учудих,
но нарамих пълно стекче
по съседната пътечка.
Дълго двамата вървяхме,
а когато се поспряхме,
до едни трънливи храсти
ме обзеха силни страсти!
Мигом бири две надигнах,
а когато се оригнах
наш’та хърбава кметица,
бивша кифла и певица
вдигна си сама полата,
спъна ме по гръб в тревата,
и в ръката с тъмна бира
взе връз мен да галопира!
Но не щеш ли, под липите,
горски зърна ни очите!
Зяпна в чудната ни стойка
с надарената девойка,
и реши да ни глобява,
че във горската дъбрава
газим храстите с малинки
и червени боровинки!
Ненка, мигом се изправи
и опита да се справи
с този стожер на закона
със зелени два пагона.
Бръкна в новата си чанта
между два дезодоранта,
и от пълна - с евро пачка
взе една петдесетачка,
да я връчи на пъдара,
той от нас да се разкара,
без да ни заплашва с глоби
и законови тегоби!
Но - във жлътналата есен
горският не беше лесен!
Той погледна Ненка строго,
и ядосан адски много,
върна еврото - с ненавист
и започна да ни прави
акт за срамните ни сцени
в боровинките червени!
Ненка… страшно се ядоса
и веднага сиктердоса
честният стражар в гората
да остане без заплата!
След това, от свойта чанта
с двата си дезодоранта
пръсна горския - в очите,
ритна го по слабините
и го прати на разходка
с много бързаща походка,
зад отсрещните баири
да си спретне - харакири!
Аз пък, адски се същисах
и от уплах се стъписах!
Бързо вдигнах панталона
и побегнах по наклона
по-далеч от тази случка
и нервираната кучка,
без да търся равносметка
за отминалата гледка.
И сега… аз съм в дилема
с този сага и поема:
Да я качвам ли във нета,
за да смъкна с нея кмета,
илИ с кметската принцеса,
бивша кифла и мутреса,
без - и грам да я нервирам
по баири да тренирам.
Юри
Йовев
Януари
2023 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.