Nov 11, 2011, 8:09 PM

Пред прага на нечакания петък или 2x20 :) 

  Poetry » Other
501 0 6

Под нозете ми като буре катурна се

този петък нечакан – рано, рано узрял,

пети праг от декада пред мен се опули

и ми смигна, сякаш ерген зажаднял.

Надзъртам. И малко ме гони шубето.

Ща, не ща, ще трябва да мина оттатък.

Тъй силно ме сграбчи от утрото петъка,

че зачеркна с прегръдка всеки път наобратно.

Какво пък. Я, какъв свят пред мен се е ширнал,

някъде там може да чака любов непозната.

Ще ухажвам ноември, дори и носа си да вирне,

все пак всяка есен си има и циганско лято.

 

 

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??