Nov 9, 2008, 6:13 PM

Предателство 

  Poetry » Other
952 0 31
"Защо ли всяка нежност е предателство
към някого? Най-вече към Представата..."
Добромир Тонев




Поддаде нестабилното ти рамо,
от миналото,
вече натежало.
Студено е леглото -
като мрамор.
Без спомени за
топлото начало.


Представите за утре са излишни.
Неистинската нежност
ги предаде.
Заключихме си думите
с въздишки
и странно, но дъхът им
ни окраде.


Докосването стана нелогично.
Пространствата ни -
здрави лабиринти.
Платихме си за изход.
Символично.
Но болката в душите
се завинти...


И дом си издълба, за да остане.
Очите заприличаха
на кратери.
Превърнаха се вечерите
в рани,
а ние... от човеци
във предатели.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??