9.11.2008 г., 18:13 ч.

Предателство 

  Поезия » Друга
953 0 31
"Защо ли всяка нежност е предателство
към някого? Най-вече към Представата..."
Добромир Тонев




Поддаде нестабилното ти рамо,
от миналото,
вече натежало.
Студено е леглото -
като мрамор.
Без спомени за
топлото начало.


Представите за утре са излишни.
Неистинската нежност
ги предаде.
Заключихме си думите
с въздишки
и странно, но дъхът им
ни окраде.


Докосването стана нелогично.
Пространствата ни -
здрави лабиринти.
Платихме си за изход.
Символично.
Но болката в душите
се завинти...


И дом си издълба, за да остане.
Очите заприличаха
на кратери.
Превърнаха се вечерите
в рани,
а ние... от човеци
във предатели.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??