Nov 12, 2011, 7:52 AM

Предателят 

  Poetry » Phylosophy
721 0 3

Предателят

 

 

Никой не знаеше твоята драма.

Само Иисус я разбра.

 

Кажи, защо, кажи, Искариоте,

нима вината беше твоя,

че трябваше да предадеш Живота

и невинна кръв да се пролее

за един по-свят живот.

 

Разкайваш ли се, Юдо?

Разкайваш ли се?...

Ти беше за това определен.

 

Страданията бяха нечовешки.

Никой смъртен не би издържал

да измине този път,

който Господ бе избрал.

 

Никой не отгатна твойта драма,

в душата никой не надникна -

за предателството прошка няма.

Предателите не обиква никой.

 

Разкайваш ли се, Юдо?

Разкайваш ли се?...

Ти беше за това определен

и мисията твоя бе най-трудна.

 

Защото не на всекиго се пада

злата чест, жестоката награда

Господа да предаде...

 

Разкайваш ли се, Юдо?

Разкайваш се?

Но...

Недей.

© Албена Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??