Предчувствам, знам, ще дойдеш да ме видиш.
Балоните на тишината ще се пълнят
единствено и само с твоето име.
Светът ще кротне някак примирено
и само тротоарите ще мърдат
под тежестта на хиляди обувки.
Ще бие вяло пулсът на небето
и облаците няма да се гонят.
Ти ще ме гледаш, просто ще ме гледаш.
Аз ще мълча. Едва ли ще посмея
ръката ти да хвана мълчаливо
и с поглед да ти кажа как те искам.
Но все пак знам… ще дойдеш да ме видиш.
© Нина Чилиянска All rights reserved.