May 2, 2018, 7:55 PM

Прелюдия 

  Poetry » Love
370 3 2

Оглушавам в тази тишина.
Питам се, аз още ли живея?
Жива смърт е мойта самота.
Сякаш, че насън едва се смея.

 

Сякаш, че насън пристъпвам пак
в ново утро, дето теб те няма.
Всичко е жестокост и лъжа.
Но пък сили нямам да го кажа.

 

И нощта по мен така вали,
от надежда или от обида.
Накъде напред си само ти.
И дели ни само сетен избор....

 

Питам се, каква ли би била
тази нощ, прекарана до тебе?...
Слънцето на тъжния перваз
щеше ли да стъпи сутрин меко?...

 

Думите, които в мен тежат,
щеше ли да вземеш със готовност?
Ако можех само да простя;
ако гордостта си превъзмогнех...

 

Мислите си да ти споделя
и да те помоля да останеш...
И тогава в тази тишина
би звучала музика за двама. 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Харесах този точен, ясен и мелодичен изказ.
    Поздравления!
  • Прекрасна творба! Поздравления!
    Мислите си да ти споделя
    и да те помоля да останеш...
    И тогава в тази тишина
    би звучала музика за двама.
Random works
: ??:??