или "Пенка - новата еленка на дядо Коледа"
Препуска дядо Коледа с шейната,
лети със бясна скорост в тъмнината,
над ниви и гори, градчета и селца -
със радост да дари децата във нощта.
Не щеш ли, пред поредното селО,
от сън събудила се в купата сено,
изскочи пред шейната младичка еленка -
мечта на всичките елени - Пенка!
Тя с поглед и походка приковава -
елените спирачки заковаваттт...
и става... (леле-мале) тя каквато става...
подаръци навред се разпиляват...
Политна дядо Коледа във тъмнината,
като изстреляната от шампанско тапа,
еленчетата малоумно се кикотят,
посбутват се, с копитца Пенка сочат.
Нехаят за добрия старец де е,
подаръци ли? Всичко се пилее...
а Коледната нощ е провалена -
умът в главите Пенка им отнема...
Кой сега подаръци ще раздаде
по тихите, очакващи ги домове?
Кой сърцата им ще стопли и дари,
послушните дечица кой ще награди?
Пенка е еленка, българска - от село,
от нищо се не плаши, сърцето й е смело,
красива е, нехае за мъжки провокации,
обучена да действа в критични ситуации!
И ето, че се впрегна във шейната Пенка,
останалите следват прекрасната еленка,
изровиха от преспите добрия шашнат дядо,
и ето ги, пристигат - да те усмихнат и зарадват!
ВЕСЕЛА И УСМИХНАТА КОЛЕДА!!!
© Мила Нежна All rights reserved.