Jul 14, 2021, 10:26 PM

Преодоляване 

  Poetry » Other
616 0 0

 

 

ПРЕОДОЛЯВАНЕ

 

Нашето време е въглен от сажди,

птица обречена с отровна рана,

истина коварна в живота ни горчи,

изгрев без слънце е обич презряна.

Дай ни ти,Господи, сили и воля,

под камък завинаги да заключим злото,

да прогоним надалече омразна неволя

и отключим бяла врата към доброто.

Дари ни с вяра непобедима в мечтите,

над черна пропаст бял мост да изградим,

да изтрием завинаги сълзите в очите,

облаците тъмни в слънце да преродим.

Смело да кажем, твърдо "не" на лъжата,

да бъдем себе си на всеки кръстопът,

слънчев полет да пее дръзко в крилата,

бял компас да ни сочи правилния път.

Да изгоним от рая фалшивите светци,

решително и високо да викнем на глас,

достатъчно, стига лъжи, дотук бяхме с вас,

нека е ясно, помни народът и вече знае,

той ще открие своите истински Жар птици,

ангел от дявол, истина от лъжа ще разпознае.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Кръстина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??