Препоръка
Тя е цинична,
с походка на мъж.
Живяла епично.
Умряла веднъж.
А после си взела
и друго сърце.
Сега се разхожда -
има ги две.
Но някои нямат
от този мотор
и там са сложили
торбичката с тор.
Когато пропаднеш -
сам - в земната кал,
тя идва и носи
човешката жал.
Увита е в кърпица -
бедно пране.
Има и хлебец -
сух... за мезе,
и истинско вино
в стомна една.
При нея са истински
всички неща.
Недей я отпраща,
а приеми
ръката корава.
Ще те спаси.
© Виолета Томова All rights reserved.