Прераждане
/в памет на дядо Добри от с. Байлово/
Днес си тръгна дядо Добри...
Беше истински светец!
Сигурно ще проси горе
милост за народа клет.
Няма как да го подминат –
там, сред ангелския свят!
Неговата лепта има
ценност, сила и талант
да ни връща добродетел,
трайно да ни извиси
до нивото на сърцето,
до затрогващи сълзи!
Беловласата му мъдрост
чупи догми, с вяра бди,
че продраната ни съвест
може да се възроди!
Днес загубихме Човека
с най-безкористна любов...
Той ни завеща пътека –
символ на духа ни нов!
© Маргарита Петрова All rights reserved.