14.02.2018 г., 1:10 ч.

Прераждане 

  Поезия » Философска
270 1 2

                                                           Прераждане

                                          /в памет на дядо Добри от с. Байлово/

 

                                                   Днес си тръгна дядо Добри...

                                                   Беше истински светец!

                                                   Сигурно ще проси горе

                                                   милост за народа клет.

 

                                                    Няма как да го подминат –

                                                    там, сред ангелския свят!

                                                    Неговата лепта има

                                                    ценност, сила и талант

 

                                                    да ни връща добродетел,

                                                    трайно да ни извиси

                                                    до нивото на сърцето,

                                                    до затрогващи сълзи!

 

                                                    Беловласата му мъдрост

                                                    чупи догми, с вяра бди,

                                                    че продраната ни съвест

                                                    може да се възроди!

 

                                                    Днес загубихме Човека

                                                    с най-безкористна любов...

                                                    Той ни завеща пътека –

                                                    символ на духа ни нов!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Примерът винаги е заразителен! Дано у всеки от нас да има благодатна почва,където светлите примери да покълнат !Надявам се ,че обществото ни има воля да ги вложи в духа и културата на децата!Така те ще станат начин на живот!
  • Браво! Втора творба посветена на този Светец! Да! Той заслужава да го нсаречем така. Чудя се, дали ние, дето го знаем жив, сме прихванали от неговата святост? Дали ще я предадем на децата си? Дали ще влезе в букварчетата?
Предложения
: ??:??