Feb 4, 2008, 5:46 PM

Преврат 

  Poetry » Love
519 0 9

"Най-великата власт е да властваш над себе си."

 Сенека Млади

 

Заключих чувствата прогнили,

в душевната килия най-отзад.

Не вярвах, че ще имам сили,

да извърша в себе си преврат.

 

В миг измяната ми доловили,

те въстанаха с надежда за обрат

и до скъсване опънал жили,

знаех - пред нищо няма да се спрат.

 

Любовта тогава се намеси.

Новородена, след години отчаяние.

Старите ми спомени обеси,

на стълбове градени от мълчание.

 

Пречистен, влюбен и свободен,

откривах свят различен, нов.

Защо живял съм толкова поробен,

от илюзията за старата любов?

 

Все още нещо ме тревожи.

Изпитвам даже мъничко тъга.

На чувствата си сложих аз окови.

А сърцето? Него как да подменя?

© Леонид Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??