Jun 18, 2010, 9:58 AM

През прозореца на влака III 

  Poetry » Other
399 0 0

Скалите се препичат лениво.

Реката бавно тъжни тайни влачи.

Вилнее Юни. Мъдро и красиво

уморено лятото притваря клепачи.

 

Зеленина избухва вдъхновено,

а къщите удавени са в нея.

Шосето се извива притеснено

и с нивите не бърза да се слее.

 

Внезапни облаци - безплътни, леки

се гонят полудели из простора.

Чертаят те невидими пътеки.

По тях Небето ще достигнат хората.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??