Oct 10, 2010, 1:29 PM

Приела съм навеки... любовта 

  Poetry » Phylosophy
930 0 13

Отказвам повече да се страхувам.
Изричам НЕ на всяка хорска злъч.
От слънцето родена, пророкувам,
не искам да съм гаснещия  лъч.

Отказвам да съм жертвата невинна,
на кладата замъкната без глас
или замесена в интрига задкулисна,
преплетена с амбиция за власт.

Отказвам със глупци да се надбягвам
и истините техни да твърдя.
Не съм престъпникът за вас отявлен,
ни мишка сива  в пепелта.

Ще бъда все това, което искам,
"наивно борбена", но пак добра.
Пред "важните" колене не притискам,
до края си запазвам същността.

Не гоня облаците,  но прелитам
над дребните, над грозните неща.
В доброто НА човека  аз разчитам.
Приела съм навеки любовта.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??