Feb 18, 2021, 7:32 AM

Принцът от мечтите 

  Poetry » Phylosophy
607 3 3

 

         

 ПРИНЦЪТ ОТ МЕЧТИТЕ

 

Спрях да търся принца от мечтите

стига вече мисли и терзания,

златна есен пропълзя в гърдите

и попари всякакви желания.

 

Като жълта котка денем дреме

кротко пред запуснатата къща –

в късна доба, до петляно време

всяка нощ в съня ми се завръща.

 

С меки лапи влиза ми в душата,

с остри нокти спомените драска,

издълбава чувствата, лицата,

и заменя ги с фалшива маска.

 

Късен странник хлопа по вратите –

дълго скитал, тук при мене свърнал,

като принцът – онзи от мечтите,

само че в жабок се е превърнал.

© Ваня Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??