Oct 19, 2006, 10:30 PM

Приспивна песен 

  Poetry
3653 0 9
Спи, детенце мило,
ти очички затвори
и нека Сънчо те приеме
в свойте приказни земи.

Спи, момченце сладко,
в сладък сън се унеси,
през гори и през поля носи се,
в приказния свят бъди.

Спи, детенце,спинкай
и с Оле затвори очи
ти с лъвовете пребори се
и принцесата спаси.

Спи, детенце,спи спокойно!
Мама пак над теб ще бди,
ако лош разбойник пожелае
сънят ти кротък да смути.

С Питър Пан и с Менче
в Небивала земя иди
и с изгубилите се момчета
капитана лош пак победи.

А после с Мечо Пух играйте
луди, весели игри,
с Кенга, Йори, Тигър, Прасчо -
приятел техен ти стани.

Спи спокойно, мое слънце,
с Пепеляшка, Аладин
ти расти кат малко зрънце
и стани непобедим!

На моя син!

© Ана Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??