Apr 10, 2011, 11:28 AM

Пристанище за наивници 

  Poetry
729 0 1

В сложен ребус от очаквани надежди,

се гмуркаха детските ни мисли.

А пътищата, подобно паяжинни прежди,

за жалост, не водеха към "Дисни".

 

 

Така, загубили всякакво търпение,

плавахме към свойте дестинации,

а животът, от неговото сътворение,

ни предлага безброй комбинации.

 

 

Нерядко докосвайки тези мечти,

се оказваме безпътни и кухи.

А пристанище за наш'те наивни души,

са телата ни - невиждащи, глухи.

 

 

Сега сме тук, сред хилядите мачти.

Не на място, като сняг през юни.

В море от книжни платноходи,

очаквайки да се превърнат в шхуни!

© Леонид Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мечтите ни често пъти се губят в прегръдката на грубия живот!...Поздрави за уникалния стих,Леонид! Много ми хареса!
Random works
: ??:??