Apr 11, 2008, 8:06 AM

Присъда за двама 

  Poetry
485 0 1

От живота си безкрайно отегчен

и желание за нищо нямаш,

не виждаш смисъл в идващия ден

и доброволно се предаваш.

Отдаваш се на свойта самота

и не искаш да се бориш вече,

примирил си се с коварната съдба,

която присъдата изрече.

Но тази присъда е за двама

и аз съм пленница на самотата,

защото теб те няма

и някак тъжна, празна е душата.

Затова толкоз дълга е нощта,

безлунна и студена,

защото ти си сам и аз сама,

един от друг за дълго разделени.

Но ако ти си тъжен и аз ще бъда тъжна.

Дай ми част от твоето страдание!

Мисля, че поне за едно съм длъжна -

да понеса достойно свойто наказание.

© Богдана Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ама неее!
    Дай му от твоята обич, зарази го с усмивката си и с доброто настроение, което носиш в себе си!
    И нека ТЕ да бъдат ваша присъда!
    Поздрави!
    /във втората част има спънка в ритъма- оправи я, и успех!/
Random works
: ??:??