Mar 21, 2013, 5:30 PM

Приятели 

  Poetry
642 0 0

             ПРИЯТЕЛИ

 

 

Къде сте, мои приятели.

Животът неусетно лети.

Вие бяхте добри ваятели

на смели и дръзки мечти.

 

В най-тежки моменти

с мене сте били.

Безстрашни левенти,

бдели сте като орли.

 

Човекът е добро да дарява,

топлота от него да струи.

Любов от злото да отсява,

душевност чиста да гради.

 

Честност, доблест и слава

вас душите ви да огрява.

Щастие господ да ви дава.

Животът с обич да ви дарява.

 

Приятелството не се купува.

Верността до гроб остава,

нежност и обич да царува,

измяна да не съществува.

 

И нека в този свят жесток

приятелството да го има,

вечно като всевишния бог.

Никога то да не си отива.

© Стоян Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??