"Приятел в нужда се познава,
но где да се найде тогава?"
Да, има с такава нагласа,
че предаността им личи,
кога ги поканиш на маса
и топлиш ги с твойте лъчи.
Да, има такива, които
ласкаят те с мили лъжи,
а после си сменят боите
и завист в сърцата тежи.
Да, има със помисли скрити -
уж всичко за теб ще дадат,
но стигнат ли власт и пари, те
спокойно ще те предадат...
Ех, има приятели верни,
музейна рядкост са днес!
Във дните ти тежки и черни,
ще дойде приятелска вест!
© Славка Любенова All rights reserved.
Много хубаво си го написала Славка!