Sep 24, 2011, 3:53 PM

Приятелко 

  Poetry » Other
594 0 1

Здравей, приятелко любима,

и сбогом казвам ти.

Нали така избра си, мила?

За приятелство недей ми говори.

Върви си с фарса от нещастни думи,

без смисъл и реална цел.

Не си мисли, че някой губи.

Приятелството е за човек. Достоен, смел.

 

Не са ми нужни дружки, подмолни

на реплики чужди и волни!

Не ми е нужно и предателството ти в гръб,

нали се сещаш, че висиш на ръб?

 

С двуличие не се унизявам.

Разбираш ли? Не струва

времето да си запилявам.

А на думи много силна беше!

Хах, едно ли, друго, трето ли не щеше...

 

Нямам нищо против избора ти занапред,

жалко, че толкова ниско се слагаш!

Давай! Отричай се, говори навред!

Недей за мене чувства да влагаш.

 

Има една приказка красива:

от верни приятелки се най-пази.

Защото любовта им е така лъжлива

и от нея най-боли.

 

Живей, бъди щастлива!

Не мисли за мен.

Моля те, бъди предпазлива,

за да не прецака някой ден

човек "приятел"

като теб.

Хайде "по живо, по здраво",

скъпа, върви си с "приятелството си вярно"!

 

© Ро Си All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??