May 20, 2023, 2:46 PM

Приятелство 

  Poetry » Other
112 0 0

Приятелството, роза със бодли е!

Истинско ли е, красиво ще е то!

Ако лош приятел ти се падне,

болка от бодлите, сърцето ще усети във гърдите! 

 

Приятел честен и добър го има на света,

но само времето ще го покаже, дали е с твоята ръка. 

За тебе да се радва, като брат от твойта плът

и без да иска нещо във замяна, за да бъде с кръв! 

Приятел истински да имаш ти до смърт,

това късмет е, жалко че във наше време

такъв човек и не остана, повечето е на смете. 

 

Ако във гърба ти нож забие и мисли те за недостоен?

Ако клюките обсъжда ги за теб и държи се не пристоен. 

То приятел като тоз не го мисли, пусни го да си ходи,

добро за него пожелай и ръката му стисни. 

Бъди, човеко исполай който заслужаваш,

бъди такъв какъвто си. Бъди приятел искрен истински,

да спечелиш, дори да си глупакът в хорските очи. 

© Борислав Александров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??