"Приятел в нужда се познава." -
ето една мъдра мисъл.
Истинският приятел не те изоставя
дори когато си съвсем закъсал.
Той няма да те предаде,
на врага ти да те издаде,
той е по-ценен от всеки друг,
дори от съпруга или съпруг.
Такива хора рядко се намират,
но за теб готови са и да умират.
Дори и в лош за тях час,
те забравят за своя "аз"
и ръка ще ти подадат тогаз.
Истинският приятел не се купува,
но повече от всичко струва!
© Георги All rights reserved.