May 8, 2023, 5:50 PM

Признак за живот 

  Poetry
186 4 8

Нощта е мрачен пощальон, 

безкрайно уморен, самичък.

Той носи черен панталон

и чанта със безцветни срички.

 

Поспира се пред всеки праг,

мълчи за миг и заминава.

И къс небоядисан мрак

без плик след себе си оставя.

 

Така за някой сутринта

ще почне със: „Дали съм нужен?”

Но друг ще се провикне: „Да!

И днес ще бъде светло, друже!”

 

„Не-е-е! Вече хванахме ръжда!” –

ще се оплаче някой шумно. 

„Незабравима си в дъжда!

И днес обичам те безумно!" –

 

ще каже друг. И този друг

ще чака с радост да се мръкне.

Щом пощальонът пак е тук,

 

то значи жив се е измъкнал. 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??