Jan 20, 2009, 6:56 AM

Признание 

  Poetry » Love
769 0 8

                                                 Признание

 

                 Харесвам те по образ, харесвам и твоята осанка.

                 Признавам си, имам и известно влечение към теб.

                 Но ще можем ли да живеем заедно-двамката,

                  да делим радост, мъка и последното къшейче хляб?

 

                  А ако нещо не харесваш,ще тропаш ли с крак?

                  Ще ме притискаш ли като с огромна преса?

                  Ще ми крещиш ли, че съм последен простак?

                  А аз ще се чудя - любовта и нежността ти къде са!

 

                 Прощавай, но това са моите големи съмнения,

                 Защото всички тези неща с очите си съм видял.

                 Искам да знам! За това те питам без извинение,

                 докато в пламъка на любовта не съм загорял.

 

                 Искам живота ни да бъде море на любовта,

                 да живеем един за друг и заедно за нашите деца,

                 да се пазим зорко от подлостта и покварата,

                 да гледаме на света и хората с открити лица.

 

                  Защо заплака? Защо така се притисна до мен?

                  Груб ли бях? Обиди ли се? Много ли се разсърди?

                  Най-малко теб исках да обидя с този рефрен.

                  А сега разбрах, че любовта ни - нашата любов ще я бъде!

                            1950 год.

 

© Асен Стефанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • !!!
  • Сега, от половинвековната дистанция, всичко преживяно,разбрано, но през 1950 това е прозрение. Програмирано планиране с художествени изразни средства, при това изискани.
  • От десетина дни съм в Сайта.В началото само четях.Радвам се, че хората,които забелязах при четенето,първи ме поздравиха с Добре дошел.Благодаря Ви Приятели!Йосифова,Чинова,Мезева,Кръстева,Костадинова,Георгиев,Смешко.
  • прекрасно признание...обичам тази дума...

    и аз имам такъв стих...

    http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=139812

  • Здравей и от мен!
    Ще ми бъде интересно как се е развила любовта през годините!
  • Красиво признание!
    Добре дошъл и от мен!
    Очакваме продължение!

  • "...в пламъка на любовта не съм загорял"

    и кво стана с любовта ? минаха 49 години?

  • Добре дошъл!Без извинение, давай и други стихове!! Поздрав!
Random works
: ??:??