Oct 26, 2013, 6:05 PM  

Продавайте 

  Poetry » Civilian
461 1 0


Продавайте, о, неразбрани,
свещена българска земя!
Безумци, днеска вас едва ли
ще може някой да ви спре!


Раздавайте вий на концесии:
земя, богатства и води.
Със нов хомот и със депресии
ще срещне ни Шанген – уви!

 

Ще ни потупат благосклонно
от Европейския съюз,
че сме продали доброволно
предателски страната си.

 

Той, чужденецът нека властва
кат` пълноправен господар
над нашата страна прекрасна –
над всеки кът, над всяка твар.

 

Прощавайте, борци народни,
че заплатили сте с кръвта
във битки славни и вековни
свещена българска земя!

 

Че не опазихме завета
ний чист на нашите деди
и че родината ни клета
угасва в бедност, глад – беди.

 

О, нека поколенията
да ви прокълнат, господа,
че въжделения народни
потъпкали сте с крака!

 

Продавайте, о неразумни,
свещена българска земя
в изгоди нечии, чуждоземни.
Едва ли мога да ви спра!

26.10.2013 г.

© Христо Оджаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??