Jan 5, 2012, 7:57 PM

Прогнозата е буря без затишие... 

  Poetry
766 0 9

Прогнозата е буря без затишие...


И гоня те от мислите си пак,
а те – напук на всеки разум трезвен,
догонват те в невидимия мрак
и моят сън във сянката ти чезне...

Очите си затварям пак... и стискам
клепачите си до почервеняване...
Не трябва да те гледам! А как искам...
И взирам се във теб до зазоряване...

Попивам всяка мъничка частица
под нежния светилник на Луната.
И нека да е грях! Не съм светица!
Готова съм да понеса вината!

Минутите отдавна не броя -
потапям ги във страниците бели.
Безсънието свое в стих редя.
Часовниковите стрелки са спрели.

Романтика... Копнеж... И луностишие.
Мъчение... Тревога... Тъжен зов.
Прогнозата е буря! Без затишие.
Носталгия... Безумие... Любов!

А утре, щом Луната отлети,
сърцето си от теб ще излекувам,
душата ми спокойна ще заспи...
И ще се моля... да не те сънувам!

Павлина Соколова

 

 

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??