Mar 21, 2014, 5:58 AM  

Пролет, пролет 

  Poetry » Landscape
469 0 7

Пролет, пролет, бяла пролет,

синеока и лъчиста,

на високо твоя полет

в чакан цвят ще се разлисти.

 

Март не ще да я забави,

колкото и да се сили!

Виж, по клоните в дъбрави

пъпки вече са избили.

 

Тя селата ще съвземе,

с хората ще се здрависа

и нагоре ще поеме

планината да ориса.

 

Зимата оставя стъпки

от игли елови шити

в преспи, пръснати  на кръпки,

в долчинките под скалите.

 

Пролет ръси минзухари

по високите полета

и в лила билата шари,

с кукуряк – за многа лета.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??