Mar 10, 2017, 11:26 AM

Пролетен сезон 

  Poetry » Landscape
225 0 4

На зимата не се порадвах,

защото беше студ и мраз.

На пролетта пък се зарадвах,

защото тя дойде от раз.

 

И стана бялото зелено,

и всичко тук се разцъфтя.

А ниско слънцето свалено,

в градините ни заблестя.

 

Земя гърдите си разтвори -

от топлото се изпоти.

А слънцето ѝ заговори

и зимата засекрети.

 

И щъркелите по поляни

накацаха, като врабци.

А от гнездата разлюляни

литнàха птиците - гребци.

 

Загледани във синевата,

пораснахме с един сезон.

И вятър топъл по тревата

в галоп препусна, като кон.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??