Mar 16, 2011, 10:35 PM

Пролетен валс 

  Poetry » Other
1079 0 2

 

Валс  танцува в *торсия многократно

слънцето със земята и я разгрява,

и  на стрелките времеви обратно

с безсрамна близост пъпките, и цвят разтваря.

Във въздуха се разстила цветната ù *помада

и животът  зазвучава като чуден хор,

водата ù – кръв - се разлива живо в тръпнеща наслада

и възвестява в небесата със своя гръм страстта им *Тор.

 

*Помада ж., само ед. Масловидно ароматно вещество, което се прилага с козметични цели.

*Торсия ще рече завихряне, усукване, въртене на пространството.

*Тор в скандинавската митология и викингските саги е бог на гръмотевиците, бурите, плодородието

 

© ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??