Mar 21, 2015, 7:33 AM

Пролетно пробуждане 

  Poetry » Landscape
308 0 1

Вървя и чувам как тревата,

до вчера скрита под снега,

да си провира стебълцата

за да възкръсне от пръстта.

 

Подушвам в клоните мъзгата

как се налива с аромат,

за да разлисти във гората

и разцъфти във нежен цвят.

 

И виждам капките в росата

по пролетна, кълнила ръж,

да се преливат в светлината

на вадички, след топъл дъжд.

 

И на поточета, в реките,

край чимове и цъфнал крин,

те ще се кротнат под върбите

на среща с ранния април.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??